luni, 18 februarie 2019

Cea mai adevărată sărbătoare falsă



Valentine’s Day-ul ăsta ne-a acaparat pe toți. Nu prea sărbătoream noi Dragobetele, dar acum nici atât nu prea o facem. Mai sunt românii pur sânge care boicotează 14 Februarie și sărbătoresc pe 24 Februarie. Mai sunt cei care sărbătoresc în ambele zile sau cei care nu sărbătoresc deloc. Sunt cei care celebrează iubirea în fiecare zi și mai sunt eu!
Eu sunt și pro și contra și mă și abțin. Le-am făcut pe toate: am și sărbătorit toată împopoțonată ca un brad de Crăciun pe la restaurante de 14 Februarie, am sărbătorit și mai pe tradițional de Dragobete, am și renegat ambele zile, m-am și abținut de la comentarii și tot așa. În 34 de ani am avut toate stările posibile și imposibile.
Dar anul acesta! Anul acesta, am avut cel mai tare Valentin ever! Cea mai tare sărbătoare falsă am petrecut-o în cel mai original și tradițional mod posibil, exact ca la mama acasă. Cu mama. Acasă la mama. ❤
Ce fonfeuri de restaurant? Ce rochii dichisite, machiaje și coafuri wow biz. Nimic! Nada! Niente! Pijamale, frate!
Cum a început ziua? Cu o noapte de nesomn ca ultimele nopți din ultimul an din viața mea. Mama, ca în fiecare dimineață mă așteapta în bucătărie cu cafeaua. Ador diminețile cu mama! Povestim, râdem, depănăm amintiri și facem planul de atac pe ziua respectivă: unde-l scoatem pe bebe la joacă, ce mai vizităm, în ce orașe vom merge la vară și ce facem de mâncare în ziua respecivă.  Ador diminețile cu mama! Așa că după ce am terminat cafeau, NORMAL că s-a trezit și Moțoțicu (bebe). Schimbat, jucat, mâncat, jucat, somn.
Odată căzut la datorie, am și fugit la Elena. Cum puteam să-mi dovedesc dragostea pentru cei dragi dacă nu cu un tatuaj? No. 6 is on the way! 



M-am întors acasă și mi-am îmbrățisat pijamalele de parcă nu le văzusem de ani de zile. Vremea nu ne-a ajutat deloc, așa că toata ziua a fost dedicată jocurilor, desenelor animate, pijamalelor, filmelor, pijamalelor, fugărit prin casă, pijamale, desene pe pereți, pijamale, somn și pijamale.

Ei bine a venit și seara! Și ce seară! O aromă îmbietoare de usturoi și vin fiert și cartofi prăjiți! Vai că și acum îmi plouă în gură! Pentru că i-am adus o cutie imensă de ciocolată Merci, mama s-a gândit să-mi facă o surpriză: pui la ceaun, cartofi prăjiți, mujdei, mămăliguță, brânză de burduf  și la final colac peste pupăză o cană de vin fiert cu măr și portocală (asta am pregătit-o eu, dar acum o laud pe mama 😃). Ce regim? Ce rochii strâmte? Ce restaurante? Ce sărbătoare americană?
Am petrecut cât de românește s-a putut și vreau să vă spun că a fost cea mai reușită zi a îndrăgoștiților din viața mea. Am petrecut-o exact cu persoanele pe care le iubesc cel mai mult în universul acesta: copilul meu, mama mea și Dodolina mea.

PS Nu am poze cu mâncarea. Nu a vrut să stea la pozat. 🙈🙉🙊



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu