duminică, 18 martie 2018

Primăvara începe cu Dolly




       Sau, mă rog, iarna începe, se desfășoară, se termină cu Dolly. La cum e vremea asta!
Dolly este un magazin online de papuci DEMENȚIALI. Nu știu cine a ales numele de scenă, dar este ultima mea curiozitate.
Să vă povestesc. Prin 2014 mi-am cumpărat o pereche de ghete de la Benvenuti. Atât de mult mi-au plăcut că numai nu dormeam cu ele. Iarnă, primăvară, toamnă, (dacă stau bine să mă gândesc chiar și vara), indiferent de anotimp, le-am purtat non-stop. Cine mă vedea zicea: ”Uite-o pe sărăntoaca aia. Aceeași pereche de ghete zi de zi. Oare are ce mânca?”
Într-o zi fatidică de decembrie, câțiva ani mai târziu, s-a produs inevitabilul. La una dintre ghete s-a tăiat pielea exact la îmbinarea cu talpa. A fost jale la mine în casă! Nu mai mâncam, nu mai dormeam, plângeam și suspinam după ghetele mele. Într-un final, cu ultimele puteri, le-am dat de pomană la o țigancă, care și-a lăsat papucii de casă, cu care era încălțată, exact în mijlocul drumului.
M-am adunat cu greu și am început să caut altă pereche de ghete, asemănătoare, căci identice nu mai existau universul ăsta. Fiind client fidel ERA, intram de fiecare dată la Benvenuti.
-         Știți, caut, așa și așa și arătau așa. Aveți? Veți mai primi? Măcar ceva asemănător?
 -    Nu mai avem și nu cred că mai primim.
Azi așa, mâine așa, până când fetele alea mai aveau un pic și-mi făceau semn din ușă: N-AVEM!!
Tot chinul și amarul au durat până în ziua în care Facebook m-a făcut fericită din nou! Săptămâna trecută mi-a apărut ”pe perete” reclamă cu ghetele vieții mele! Fabrica Dolly Shoes Ro. Erau ele, acolo, pe tot ecranul telefonului. Ghetele visate, căutate, exact ce avea nevoie sufletul meu încă nevindecat de pierderea suferită.
Am dat comandă pe loc. Instant, cu ochii închiși. Nu o pereche, ci două! Să-mi ajungă! Negre și maro. 128 de lei bucata, piele naturală. Pomanăăăăă!
A doua zi am fost sunată pentru confirmare. Drăguți, promți, amabili. Cât măsor la picior că la unele modele se recomandă o mărime mai mică decât cea purtată de client, adresa, datele pentru facturare. Super, super drăguți.
Ghetele au venit după 3 zile. Eram ca un copil care mâncase pentru prima dată în viața lui ciocolată.
Curierul mi le-a adus în fața blocului exact când eram pe punctul de plecare. Nu am mai avut răbdare. Le-am desfăcut pe loc și am încercat să mă încalț stând în mașină, dar cu picioarele afară. ȚEAPĂ!!!!! Ghetele nu aveau fermoar. Ce-ai făcut, Bobiță?
Trece un vecin și mă salută. Eu desculță, îi explic moartea căprioarei, de ce atâta transpirație pe mine. Râde. ”Măcar sunt faine.”
Mda ...
Plec și revin seara acasă. Încep cu mesaje de la etajul 3 (e bloc cu 3 etaje) până la parter, și-mi întreb vecinii dacă au încălțătoare. M-a lovit blestemul încălțătorului. Nimeni nu avea. Toți mă iau că ce am pățit. Le trimit poze cu ghetele ... la pachet cu suferința mea.



A doua zi mă duc la magazin. Îmi cumpăr încălțător. Vin toată victorioasă acasă. Și mă apuc de încălțat. Și mă încalț, și iar mă încalț, și trag, și bag, și scot, și ajung pe marginea scaunului, și cad de pe scaun (jur!), și mă ridic și nu mă las. După vreo 40 de minute, m-am încălțat doar cu o gheată. Am strigat de bucurie că mi-am trezit copilul.
M-am așezat și am început să analizez situația. Ghetele îmi veneau perfect. Comode, inedite, moderne, dar exact fix pix dacă nu le puteam încălța. Ce să fac? Plec undeva și mă apuc de încălțat cu 2 ore înainte? Le tai, mama lor, că și așa nu se vede! Le trimit înapoi? NEVER! Cruella nu se dă bătută așa ușor. 
Și atunci cerurile s-au deschis și mintea mi s-a luminat. Șosetele din pungi!!! Mi-am mai luat eu de la Stradivarius niște cizme din piele întoarsă și mi-au dat șosete de unică folosiță din pungi. Nu vă spun cât am stat și atunci să le încalț. Tot fără fermoar! 😳
Dă-i și caută pungi prin casă. Nu orice pungă! Din alea mate, super fine, mărime medie. Să-ți încapă piciorul, dar să-ți rămână și puțin ”mai lungi”.
Dragi cititori, primăvara asta se poartă pungile! 😂😂😂 
După toată isprava mea, am prins un curaj fantastic. Mi-am mai cumpărat o pereche.... roșie, cu fermoar și cu șireturi! 😎




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu