sâmbătă, 24 octombrie 2020

S-a apucat vară-mea de scris cărți

 


Dacă e să mă iau după gradul de rudenie și după arborele genealogic, vară-mea e defapt mătușă-mea, chiar dacă e mai mică decât mine.

Se pare că familia astea a mea este super mega extra diversificată. Exact ca mâncarea pentru bebeluși: unu-i patron, unu-i popă, unul primar, unul manager și hop și scriitoarea. Eu nu știu ce a pălit-o, sincer! Era doxă de carte, olimpică la toate categoriile, om de bază la emisiunea Duminica în Familie, stewardesă care a vizitat tot mapamondul și ui că acuma scrie cărți! Parcă mai ieri, cu ea și frac-su, puneam la cale planul diabolic de a o băga pe bunica în teică. Da, da! Ați citit bine! O bunică din aia tradițională: 80-90 kg, fustă lungă, ilic din lână, șoșoni în picioare, batic și mână de halterist. Iar noi, 3 leșinați de copchii, juliți pe picioare de la atâția copaci escaladați, stricați la burtă de la atâtea vișine mâncate și apă băută, plini de pișcăturile de țânțari, noi 3 să o băgăm pe bunica în teica plină cu apă (în cazul de față, o construcție dreptunghiulară din beton, înaltă de un metru, cu o țeavă atașată și din care curgea non-top apă de izvor). când era soarele mai aprig și ne ardea să ne udăm cu galețile în mijlocul uliței.  







Ieri nu știam ce tâmpenii să mai facem, și astăzi ne minunăm pe unde ne-au purtat pașii vieții.

Când am încetat să îmi mai petrec vacanțele de vară la țară, s-a cam rupt și relația noastră. Raluca a început să colinde lumea, apoi s-a stabilit în București. Eu am ajuns la Sibiu la facultate și apoi la Iași. Noroc de Facebook! Ne-am regăsit în online și deși ne scriam doar la Paști și Crăciun, știam una despre alta pentru că ne urmăream postările. Apropo! Raluca, vezi că și acuma îmi ești datoare cu un sac de dulciuri, alea din avion!!!

Tot de pe Facebook am aflat că a scris și o carte! Ca o verișoară veritabilă ce sunt, am comandat cartea. Luni am dat comanda, marți am avut cartea. [Vară-mea, trebuie să mai lucrezi la împachetatul cărților! : ))))))]




Am desfăcut pachetul și am avut surpriza să găsesc un mesaj scris chiar de autoare și 4 pliculețe de ceai, câte unul pentru fiecare anotimp. L-am pregătit pe cel de iarnă și m-am apucat să răsfoiesc cartea ca să pot scrie și eu vreo 2 rânduri aici. Din răsfoit, am ajuns să o citesc, apoi să o savurez și să nu o mai las din mână. Este 4 dimineața și am luat o pauza de la citit ca să-mi fac un nou ceai.  Povestea este care te prinde și te ține în suspans, fără pic de pauză. De la dragoste la aventură, apoi la crime și droguri, pentru ca în final dragostea să fie răspunsul la tot. Când zici că prinzi firul poveștii, dai pagina și lucrurile iau o întorsură de 180 de grade. Nu vă dau prea multe informații despre carte pentru că ar fi păcat să stric surpriza.

Aproape am terminat-o de citit. Este pur și simplu FASCINANTĂ și nu o zic că-i scrisă de vară-mea, ci pentru că este scrisă de un adevărat scriitor. Felicitări, draga mea! Aștept VOLUMUL II.




 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu