miercuri, 28 mai 2014

Uneori poți fenta moartea! Trebuie doar să vrei! :)

            Te rog să te oprești câteva minute din ceea ce faci. Pur și simplu stai liniștită. Închide ochii, trage aer în piept și gândește-te la familia ta: la soțul tău, la fratele tău, la copilașii tăi. Apoi mai gândește-te la 6 femei dragi ție. Cele mai dragi ființe: mama, sora, fiica. Zâmbești, nu-i așa? Acum imaginează-ți că rând pe rând dispar. Pur și simplu ... MOR! Sunt macabră, nu? Ai să mă faci nebună! Știi ceva? Ai dreptate, dar din păcate asta este realitatea. Mie îmi pasă și de asta îți spun verde în față cum stă treaba. Șase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin!!!
         Să-ți mai spun că țara noastră se situează pe primul loc în Europa, în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancer de col uterin, fiind a doua cauză de mortalitate, după cancerul mamar?

Potrivit datelor statistice furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, rata mortalității prin cancerul de col uterin în România este de 2 – 2,7 ori mai mare decât în majoritatea țărilor Europei Centrale și de Est, fiind de 6,3 ori mai mare decât media țărilor U.E. O posibilă explicație ar fi că multe dintre femei nu au informațiile referitoare la modalitățile de prevenire a cancerului și nu se prezintă la medic pentru un control de rutină și un test Papanicolau.Fumezi, ai o viață haotică, ești agitată, nu mănânci fructe și legume, folosești anticoncepționale de mult timp? Toate pot influența apariția cancerului de col uterin. Știi cât îți ia să vezi cât de importantă e viața ta? EXACT 15 minute și 50 de lei. Renunță într-o sâmbătă la obișnuita ieșire în club. Renunță la o masă în oraș. Renunță la o bluză. Renunță la 15 minute dintr-o zi, du-te la MEDIS și salvează-ți viața.

Simptomele se manifestă doar atunci când boala este la un grad mai avansat. Cancerul de col uterin nu prezintă simptome în primele etape ale bolii, așa că fă-ți anual testul Papanicolau dacă ai peste 21 de ani sau dacă au trecut 3 ani de când ți-ai început viața sexuală.


Te rog să te oprești câteva minute din ceea ce faci. Pur și simplu stai liniștită. Închide ochii, trage aer în piept și gândește-te la familia ta: la soțul tău, la fratele tău, la copilași tăi. Acum .... zâmbește!! J


Contact:
Str. Bălții nr. 7C, vis-a-vis de Kaufland Podu de Piatră
0741.111.933 sau 0232.221.515
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu