marți, 18 martie 2014

Cele trei crăiese din Tătărași


Era odată ca niciodată un superb castel în Tătărași. Acesta era situat în mijlocul unei păduri unde trei crăiese își duceau traiul liniștit în el. (Vorba vine!)
Castelul era ceva de invidiat: fără centrală, linoleu modern pe jos, covoare persane (exagerare intenționată a autorului) și faianță pe pereți. Ceva de vis.
În castelul de cleștera locuiau trei prințese. O să le spunem ... Ada, Lina și Ella.





ADA era cea mai mică dintre crăiese. Cuminte, devreme acasă, ascultătoare și cu un bacalaureat în față. Rareori își făcea simțită prezența în palat și atunci doar când încerca să dea foc castelului. Punea apă la încălzit pentru un ceai și după câteva ore găseai ibricul tot pe foc, fără apă și mult, mult fum pe metrul pătrat. A încercat de câteva ori să dea foc castelului dar niciodată nu a reușit. Dar cine știe pe viitor, perseverența a dat mereu roade. Ada cânta și cânta foarte frumos. Îi plăcea frigul și de asta erau mereu țurțuri în partea ei de palat. Considera că frigul conservă foarte bine frumusețea. De multe ori când castelul se află sub furtuni glaciare, Ada deschidea geamul și-l ține așa 4-5 zile. Cică-i antidot împotriva ridurilor.

LINA era cea mai gălăgioasă dintre crăiese. Când Lina ajungea în palat afla toată domnia, pornind de la parter până la etajul 8. Lina era cea care a descoperit tehnologia, deci implicit telefoanele mobile. Nu se mai sătura de acești balauri moderni și profita la maximum de ei, fie că era 5 dimineața, 12 la prânz sau 11 seara. Ea era obsedată de curățenie. Săptămânal, când ajungeau vapoarele în port, mergea să facă trocuri. Mereu venea la palat cu saci de detergenți, butoaie de Cocolino și soluții miraculoase de îndepărtat micile vietăți de pe farfuriile din bucătărie. Când îți era lumea mai dragă și ziceai că ai monede de aur în buzunar pentru noi rochii și ținute de bal, PAC!!! apărea Lina cu birul pentru detergenți. Lina era foarte credincioasă și nu lăsa pe nimeni să facă treabă duminica. Azi este duminică și mașina de spălat este în priză. Cine spală? Ați ghicit: Ada.

ELLA era cea mai dezordonată dintre crăiese. Considera că trebuie menținut echilibrul în palat, dacă o prințesă este prea ordonată iar una era neutră, ea trebuia să echilibreze balanța. Era o gospodină desăvârșită. Făcea curățenie doar când avea musafiri în aripa ei de palat și asta doar dacă își făceau programare cu 2-3 zile înainte. Era o bucătăreasă greu de egalat. Nimeni nu făcea pâine prăjită mai bine decât ea și era un talent înnăscut la întins zacusa pe pâine. Într-un an a reușit performața să nu gătească 8 luni de zile! Da! Da! True story!! Ella ura rochiile de bal. Ohhhhh ... și cât le ura! Era singura din palat care strângea arginți pentru un bostan pe 4 roți. S-a săturat și a încercat să joace ruletă cu Zâna Crăiasă, aia care i-a pus pile Cenușăresei! Spera ca Zâna Crăiasă (n.r-maică-sa) va transforma și pentru ea o vânătă într-un Jeep 4x4. Mereu pierdea și mereu se alegea doar cu rochii și pantofi. Life sucks!




THE END






2 comentarii:

  1. Cum adica...ZA END! Da' bataia cand incepe ? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,da..Ella de la Cruella..cunoastem,un mic Leonardo in coltul ei de PALAT..;)

    RăspundețiȘtergere