vineri, 27 decembrie 2019

Până când bătaia ne va despărți!



Și vine ziua când te îndrăgostești ca orice fată deșteaptă, ca proasta! Și pui suflet cu patos. Îți spui noaptea când pui capul pe pernă că de asta nu s-a legat nimic cu niciunul. Trebuia să vină el, the one.
Și vă începeți povestea de dragoste. La început timid, feriți de ochii lumii. Apoi ușor, ușor vă afișați. Poze împreună pe Facebook, un check-in la munte, unul la mare, apoi te prezintă familiei (soției și copiilor – hahahaha – ce-mi plac glumele mele!!). Începeți să vorbiți de viitor. Cât de frumos va fi să fiți voi doi, să vă construiți o căsuță, o familie, să-i faci o fetiță. WOA!!! Să-i faci o fetiță? Te va ține toată viața în puf (puf o palmă, puf un pumn – dar astea le afli mai târziu), va munci pentru fetele lui tata până la ultima răsuflare. Îți va face cadouri, flori oferite lunar în ziua aniversării voastre, excursii surprize, parfumuri ... practic te cumpără, dar tu nu vezi. Ești fata deșteaptă îndrăgostită ca proasta!
Și vine ziua în care te cere. Spectaculos, nu așa ca orice țăran! Și spui DA. Și începi să organizezi nunta chiar dacă ai inima strânsă că familia ta a realizat ce nemernic este și nu-l acceptă, dar își mușcă limba. Dacă tu ești fericită, sunt și ei. Și vine ziua în care devii doamnă, devii a lui. Oficial cu acte.
Și începe distracția! Pentru început mici șicane. ”De ce îți dă ăla like pe Facebook? De ce nu-ți mai dă ăla like pe Facebook? Ai alt cont?” Tu, fată deșteaptă, îndrăgostită ca proasta, pui totul pe seama iubirii nemăsurate pe care ți-o poartă. E gelos, mititelul! Ce frumos!
Apoi încep jignirile: ba ești multă (adică balenă), ba ești proastă, ba să-ți tacă fleanca aia cretină. Iubi devine fă, păpușă devine ”în morții mă-tii”, prințesă devine curvă și tot așa. Ușor, ușor începi să te trezești din basmul tău cu prinți și prințese și vezi adevărata față a porcului prințului. Urmează prima bruscare, cu reacții imediate de regrete neimaginabile. Teatru ieftin cu trântit pe jos, plânsete, bocete, dat pumni în cap, vai cum a putut! Plecăciuni, mătănii, pupat picioare și cerut iertare în genunchi. Deja nu mai simți nimic. Totul în tine a murit de la prima bruscare. Dar ai stat! Ca proasta!

Sursă foto: csi.ro


Apoi vin episoadele de violență mai accentuată, amenințări cu moartea dacă îl părăsești, tentative de suicid teatral. Deja te-ai trezit din basm și-ți dai seama că ești într-un film foarte prost, ce se transformă din dramă în groază.
Gata! Divorțezi!
Ți se întimpărește în minte ca o idee obsesivă. Trebuie să scapi de monstru, dar stai! Vin sărbătorile. După sărbători, bagi actele de divorț. Cum să mergi la părinți de Crăciun și să le spui că divorțezi!? Ferească!!
De sărbători, îți face o surpriză și-ți spune că a luat bilete în vară pentru Dubai. Te gândești că poate chiar îi pare rău și încearcă cum știe el să-ți ceară scuze. Îi mai dai o șansă. Mergeți în Dubai. Prima zi de vis, a doua zi ești iar vacă. A treia zi se chinuie să împace prințesa, a patra zi, ești doar o tâmpită care nu știe să-l aprecieze și noroc că te-a luat el, că altfel nu te lua nici dracu! Ajungi acasă cu haine frumoase, parfumuri, cu pupat de mână și vreo 3 vânătâi suvenir.

Sursă foto: csi.ro

Gata! Divorțezi!
Afli că ești gravidă. Unde să te duci? Cum să pleci cu un copil singură pe drumuri. Ce vor zice părinții, ce vor zice vecinii? Poate că acest copil este șansa de care aveați nevoie să fiți familia la care ai visat. Îi spui că aștepți un copil. Se bucură fals. Îi dai vestea de față cu familia și trebuie să joace teatru. A doua zi ți-o retează: ”Ce vacă ești acum? Să vezi cât te faci după!”
Și te faci vacă, te faci balenă, te faci muuuuultă deși tu te chinui să faci foamea. Dar bebe cere, are nevoie de tine complet. Și porcul prințul își trage amantă. Tu nu mai prezinți niciun interes decât faptul că-i oferi statutul social de bărbat însurat și familist convins în fața celorlalți. Îți spui că este doar vina ta. Dacă nu te îngrășai așa de tare ... Dar afli mai tâziu că porcul prințul avea amanta dinainte să faceți nunta! Avea nevoie de scuze!
Pot continua basmul ăsta prost până mâine!

De la ce m-am luat? De la un telefon primit zilele trecute:
-          Găbița, ajută-ne te rugăm că nu mai știm la cine să apelăm.
Dă-ne numărul de telefon al avocatului tău. Este vorba se sora lui Andrei. Este pentru prima dată când lucrurile au degenerat și s-a dus să o ia din casă până nu o calcă în picioare și pe ea și pe copil. Au venit în țară pentru sărbători și nu mai vrem să o lăsăm să plece cu el!  Ne este frică că o prostește iar și în Italia nu o putem ajuta, nu putem avea grijă de ea și bebe. Avem nevoie să știm ce putem face legal să-l împiedicăm pe el.
Dragă mămică, sleită de puteri și fizic și psihic, te înțeleg perfect. Abuzul verbal este tot abuz. De cel fizic nu îți mai spun! Te face la psihic până te controlează. Îți știrbește încrederea în tine, până ajungi să crezi și tu că ești un nimic și nu valorezi 2 bani. Stai să iei și bătaie. De rușine, de gura lumii și a familiei. Înduri... Poate scapi azi cu o bătaie soră cu moartea, dar mâine nu-ți promit că vei fi la fel de norocoasă. Tu n-ai decât să stai dacă-ți este frică, dar de ce-ți CONDAMNI COPILUL?!? Ce vină are micuțul că a venit pe lume? NU a cerut el. Tu l-ai adus și tu ești responsabilă pentru el. Nu tac-su, nu gura lumii, nu vecinii sau prietenii. Cu ce drept condamni acel suflet la o viață traumatizantă și toxică? Ce să vadă? Ce să învețe? Cum tati o bate pe mami? Cum tati o jignește pe mami? Cum tati azi dă cu mami de pereți și mâine îl bate și pe el cu cureau?
TREZEȘTE-TE!!!! Cum adică nu ai unde să te duci? Sunt atâtea centre care ajută femeile maltratate, este familia care îți este alături indiferent de situație. Ai acel suflețel de câteva luni a cărui viață depinde de tine! Ce faci dacă mâine te omoară? Te răsucești în mormânt că rămâne EL să-l crească, îți spun eu! Defapt nu rămâne nici el că ajunge în pușcărie. Și atunci? La cine ajunge cel mic? Dacă ai noroc să ai părinți, va deveni subiectul unui război între părinții lui și ai tăi. Dacă nu, la orfelinat cu el! Hai! Mai stai să-ți mai dea un pumn. Doar ești învățată iar vânătăile trec cu fond de ten.
          Draga mea, viața este atât de frumoasă când îndepărtezi toți oamenii negativi din viața ta, chiar dacă este vorba inclusiv de tatăl copilului tău. Ai să vezi cu câtă dragoste va crește! Nu-i va lipsi nimic, pentru că Dumnezeu le așează atât de frumos, încât nu te va lăsa. Te vei liniști, te vei bucura de o cafea aromată în timp ce-ți vei privi îngerașul cum doarme în siguranță. Încet îți vei recăpăta încrederea în tine și vei conștientiza că ești un om minunat, care a avut doar ghinion.
Primul pas pe care trebuie să-l faci, este să conștientizezi că situația nu se va schimba, ci din contră mai tare va degenera. Iubirea nu înseamnă suferință, lacrimi, violență sau abuz! Iubirea înseamnă liniște, încredere, protecție, fericire, râsete. Dacă nu simți așa ceva lângă omul tău, PLEACĂ!
Fii curajoasă! Nu ești nici singură, nici singura. Nu sta până când moartea vă va despărți pentru că este o chestiune de timp. Nu mai este vorba de tine. Este vorba de copilul tău, iar ca puiului să-i fie bine, trebuie să-ți fie ție bine. TU EȘTI CEA MAI IMPORTANTĂ! DA! Tu ești pe primul loc. Dacă tu te îmbolnăvești cine are grijă de cel mic? Dacă bebe pățește ceva și tu nu ești în stare să ai grijă de el, ce se întâmplă? TU TREBUIE SĂ FII BINE PRIMA!
Iar vouă care vă flutură iepurașii, stolurile de păsărele, fluturași și molii prin stomac, uitați-vă de 100 de ori la filmulețul de mai jos. Până nu aveți independeță financiară, nu vă măritați!! Acum, nici prea multă independență financiară nu e prea bună, că atrageți curvele masculine dornice să fie întreținute. Vreo 2 cunosc doar eu! 😉




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu