joi, 24 octombrie 2019

Mi-am scos un tatuaj. Vai, mamă!!!!!!


Ador tatuajele!! Am șase și al șaptelea este în lucru. Sunt o împătimită a desenelor negre pe piele. Le ador pe cele abstracte, finuțe și mici. Nu sunt genul tatuajelor mari pe brațe, spate sau picioare, dar sunt genul tatuajelor după ureche, la încheietura mâinii sau ”ascunse”.
Așa se face că m-am ”procopsit” cu unul pe deget și în timp am ajuns pur și simplu să-l detest! Și cum ce detești, îndepărtezi, am luat măsuri.


Primul pas: Acoperirea lui
Pffff .... Nu-mi plac neam tatuajele colorate. Cel puțin nu cele clasice și nu pe mine. Dar în cazul de față am zis să fac o excepție. Buuuun. Sunat, programat la Qbo, acoperit tatuaj. Cât a durat minunea? Nici o lună. Pentru că abia îl născusem pe bebe, am fost nevoită să stau aproape non-stop cu mâinile în apă. Oricât am încercat să feresc tatuajul, degeaba. În scurt timp s-a șters și am rămas doar cu ceva urme a ceea ce trebuia să fie un cover.


Pasul 2: Reacoperirea lui
CiuCiu! Două saloane m-au refuzat pe motiv că-mi vor lua banii degeaba. Nu se va acoperi, iar dacă se va acoperi, se va duce la fel de repede ca prima dată.
Ce a rămas de făcut?
Pasul 3: Scoaterea lui
M-am mobilizat, am prins curaj și deși am făcut 2 programări la 2 saloane din Brașov pe care le-am anulat din lipsă de timp, tot la Iași am făcut marele pas.
Am sunat la salon și mi-au spus că nu este nevoie de programare pentru că procedura durează doar câteva secunde. Nu voi da numele salonului pentru că deși au cafea bună și au fost super politicoși, au multe lacune în ceea ce privește scoaterea unui tatuaj cu laser.
Să vă povestesc:
Ajung la salon, le spun de ce am venit, mă roagă să aștept câteva minute și în timp ce mă servesc cu o cafea grozavă, îmi dau să completez un formular în care îmi asumam întreaga responsabilitate a procedurii, indiferent de rezultat. Era un paragraf în care trebuia menționat și numele unui medic, iar când am întrebat ce ar trebui să scriu acolo, mi-au spus că semnătura mea este suficientă.
Am luat exact 2 guri din cafea și deja eram anunțată că pot urca la etaj pentru procedură. Ajung într-un salon IMPECABIL. Mă așez pe scaun, mi se cere să mă relaxez că în câteva secunde este gata. Băiatul își pune ochelarii de protecție și începe.
Ce-ai făcut Bobiță!?!?!?! Lemn m-am făcut. Așa tare m-am încordat că ziceai că sunt scândură. Am făcut pe mine la propriu și nu, nu glumesc! Mi-a amorțit întreaga mână de la durere în nici 2 secunde. Simțeam cum îmi pocnește pielea. Am început să transpir instant, inclusiv în cap și pe față, iar durerea o simțeam în tot corpul. Când l-am rugat să luăm o pauză, și asta după vreo 20 secunde, îmi spune că e gata. M-am uitat și tot tatuajul meu era numai buline albe, mai puțin o parte din steluță. Îl rog să insiste la stea și-mi dă și mie o pereche de ochelari de protecție pentru a urmări și eu cum acționează laserul. Deși a insistat în anumite locuri, nimic nu s-a schimbat. După ce a terminat, în mai puțin de DOUĂ MINUTE, m-am ridicat de pe scaun de ziceai că băusem 3 zile și 3 nopți. Eram amorțită de durere, iar mâna nu mi-o mai simțeam.
-         Trebuie să-l lăsați să se vindece 6-8 săptămâni, îmi spune băiatul, în timp ce așeza frumos ochelarii folosiți de mine, lângă cei folosiți de el. Aveți nevoie de cel puțin încă 2, 3 ședințe pentru a-l scoate.
-         Și cum ar trebui să procedez acum? Adică de la dumneavoastră, merg să-mi fac manichiura cu gel. Pot expune tatuajul la ultra violete?
Între timp intră în cameră un alt coleg și-mi răspunde că practic este o arsură și  degetul nu ar trebui expus, dar dacă-l protejez cu bandaj și țin într-un anumit fel mâna în lapă, nu ar fi problemă.
Deși am mai întrebat unele chestii legate de vindecarea degetului, habar nu au avut să-mi răspundă, dând cu presupusul.




Dacă prima zi tatuajul a fost ok, din a doua zi, a început distracția. Deget umflat și beșici pe toată lungimea tatuajului. Nemaiputând să îndoi degetul deloc, am spart beșicile. În 2 ore erau la loc. Întâmpinam probleme la muncă pentru că nici pixul nu-l mai puteam ține în mână. Așa tare m-am enervat într-o zi că am rupt un pic din piele ca să nu se mai formeze beșici. MARE greșeală! În 2 zile mi se umflase degetul de ziceai că-i țâța vacii și începuse să prindă miros de hoit. Nu m-am panicat eu cât a făcut-o maică-mea:
-         Du-te măi mamă la doctor!!! Dacă faci vreo infecție ce-ți intră în sânge și dai in altele mai grave? Mori incet și sigur! :)))))))


Așa se face că am ajuns și la medic. Totul normal. Se pare că așa trebuia să reacționeze organismul, iar soluția a fost una super simplă: Baneocin unguent. Degetul meu și-a revenit imediat. La fel și tatuajul. 🙄 Nu mai este atât de clar, dar e tot acolo. În zona în care am rupt pielița, pare o măzgălitură neagră. Happy me! 😁

 
 

A trecut mai bine de o lună de zile și degetul mi s-a vindecat complet. O altă ședință cu laser nu mai fac câte zile voi avea, dar deja am modelul care va acoperi rămășițele tatuajului.

Ca și o concluzie, dacă pentru aspectul salonului și comportamentul celor de acolo le dau nota 10, nota 2 cu coroniță le-o dau pentru neprofesionalism:
1.    Nu au pregătit absolut deloc clientul pentru ceea ce urma.
2.    Nu au aplicat niciun dezinfectant pe deget sau vreo cremă care să amorțească zona ce urma supusă laserului pentru că, credeți-mă, durerea e groaznică.
3.    Habar nu au avut să spună cum se îngrijește rana, că până la urmă este o arsură.
4.    Ochelarii pe care i-am folosit erau plini de urme cand mi-au fost înmanați și deși eu eram transpirată pe față de la durere și dată cu fond de ten, i-a luat și i-a pus la loc ca fiind noi, neștergându-i absolut deloc.

DECI, dacă vreți să vă scoateți un tatuaj cu laser trebie să știți că:
1.    Doare și doare groaznic.
2.    Ți se umflă zona în ultimul hal.
3.    Dacă spargi beșicile, NU rupe pielița.
4.    Folosește Baneocin unguent sau pudra, în funcție de zona și complexitatea tatuajului.
5.    Ferește zona afectată de soare și apă pe cât posibil.
6.    Așteaptă că-ți va trece într-un final.
7.    Îmbată-te ca să prinzi curaj pentru a doua ședință. :)))))

2 comentarii:

  1. Mi s-ar părea ideal ca numele salonului sa fie menționat. Eu sunt de exemplu din Iași și doresc sa îmi indepartez un tatuaj prin laser. Menționând numele salonului, m-ar ajuta sa evit respectivul salon. Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ...imi inchipui ce durere ai suportat

    RăspundețiȘtergere