vineri, 9 februarie 2018

Dragi șoferi

Dragi șoferi,

      Când eram pieton, tot timpul comentam la adresa șoferilor. Ba că nu opresc la trecerile de pietoni, ba că merg cu viteză prea mare pe străduțe mici și înguste, ba că una, ba că alta. 
     Acum că sunt șofer, tot timpul comentez la adresa pietonilor. Ba că nu se asigură când traversează, ba că stau cu ochii în telefon tot timpul, ba că așteaptă să frânez eu și să-i las pe ei să traveseze prin locuri nepermise, ba că una, ba că alta.
      Ziua de ieri mi-a cam pus capac, în schimb, fiind și șofer și pieton.
     Am fost cu fiul meu la medic pentru a-i face vaccinurile aferente vârstei lui. Nu am găsit loc de parcare așa că am lăsat mașina undeva în capătul străzii, cât să nu încurc nici traficul, nici pietonii. Mi-am scos copilul din mașină și m-am îndreptat spre cabinetul medical.
      Dragi șoferi:

- Vă mulțumesc pentru că ați parcat pe trotuare și nu mi-ați lăsat loc să trec nici eu ca persoană, apoi cu copil în cărucior;








- Vă mulțumesc că am fost nevoită să merg pe mijlocul străzii cu copilul meu și să fac slalom când eu, când mașinile, pentru a ne ocoli reciproc;


- Vă mulțumesc, vouă, vitezomanilor care ați umplut cu apă din cap până în picioare persoanele care așteptau în stația de autobuz și implicit pe mine și căruciorul bebelușului pentru că am avut nenorocul să circulăm pe trotuar;
- Vă mulțumesc că, deși așteptam la trecerea de pietoni, abia a 6 mașină a oprit pentru a trece cu bebe;
- La trecerea de pietoni era ditamai balta, dar niciunul nu ați încetinit. V-am blestemat să rămâneți fără carnet, dar să nu uit – Vă mulțumesc!
- Vă mulțumesc pentru că ați blocat căile de acces pe trotuare, cele special amenajate pentru persoanele în cărucioare cu rotile și pentru cărucioarele de copii. 
- Vă mulțumesc pentru că datorită vouă, atunci când îmi cer drepturile de pieton, mă învățați cele mai originale înjurături. 

      Sunt multe, dar mă opresc aici ... cu mulțumirile de rigoare. 

Un comentariu: