miercuri, 27 septembrie 2017

La limita dintre popular și penibil


        Îmi aduc aminte când am ”pășit” eu pentru prima dată în online. Primisem temă la facultate să ne facem blog. Am avut vreo 2-3 texte interesante și apoi mi-am îngropat blogul cu slujbă, flori și parastas.
        Au trecut anii, am ajuns să lucrez în presă, am plecat din presă și după ceva timp, dorul de scris și-a spus din nou amprenta.
        Eram fascinată de ce se întâmpla la vremea respectivă în online și implicit în blogosferă. Avem chiar și câteva modele pe care le urmăream cu sufletul la gură. Le sorbeam ideile și textele. Citeam, învățam și catalogam postările ”așa da”, ”așa nu”. Mă bufnește râsul când mă gândesc, că unei dintre persoanele etalon la vremea respectivă pentru mine, chiar îi vorbeam cu dumneavoastră și era doar cu 2 ani mai mare. Bloggerițe și bloggeri, aveam un respect aparte pentru persoanele respective și pentru munca lor.
        Acum după ce m-am descălțat și eu de fes, după ce am mai prins puțină experiență, după ce am cunoscut mai mult decât personal ”modelele” mele în online, am ajuns să am un gust amar.
Pe unele le-am șters din lista de prieteni, pe unele am încetat să le mai urmăresc de luni de zile, pe unele le țin în lista de prieteni pentru a nu da naștere la discuții inutile.


Sursă foto: http://cdn.kameelvohra.com


        Atunci învățam cum să fii un profesionist în online. Acum nu învăț decât cum să fii al naibii de penibil!
        De la idei grozave de promovare, am ajuns să le număr cariile din gură, ce filtre se mai folosesc în selfie-uri sau ce se mai întâmplă prin patul lor. Mi-au demonstrat că sunt oameni fără caracter, unde interesul personal primează, persoane care zic una și peste 2 ore se afișează făcând alta. M-am săturat să citesc mesaje de la fanii acestor ”modele”, fără a fi postată o minimă dovadă că aceste mesaje sunt reale. Bitch please! Și eu pot inventa cu nemiluita mesaje de admirație la adresa mea! M-am săturat de expresia ”la cererea publicului”, iar în final publicul să se dovedească a fi familia și 2-3 prieteni rătăciți. ”Modele” care atunci când le dai o replică în contradictoriu, deloc pe placul lor, ajung să te atace direct sau să te jignească. Ce s-a întâmplat cu așa zisa critică constructivă?
   
        E trist, dragi ”modele”. Ați devenit atât de penibile încât dați cu totul alt sens și cuvântului penibil.

Sursă foto: dexonline.ro


2 comentarii:

  1. Vrei sa spui ca oamenii isi comenteaza singuri articolele(postarile)?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreau să spun că sunt anumiți bloggeri care își inventează efectiv laudele, comentariile și unele texte. :)

      Ștergere