miercuri, 3 mai 2017

Pentru tine, fiule


Astăzi bunicul tău ar fi făcut 61 de ani. Și-a dorit să mă vadă la casa mea, fericită, împlinită și să-i dăruiesc un nepoțel. Nu a mai avut răbdare să te cunoască și a părăsit lumea noastră pe 27 Aprilie. Dar azi de ziua lui, azi pe 2 mai 2017, te-am cunoscut eu.
De când am aflat că vei veni pe lume, nu am știut dacă te voi putea iubi. Dacă voi fi o mamă cu adevărat bună pentru tine. Te vedeam la ecografii, dar nu simțeam nimic. Nu simțeam bucățica aia mică din mine. Un gol imens îmi umplea sufletul ori de câte ori mergeam la control. Nu m-am gândit niciodată să renunț la tine, dar în fiecare secundă mă măcinam că nu voi fi o mamă exemplară. Am primit critici. Ohhh și câte critici! Cele de la cei dragi au fost cele mai dureroase. Că nu am grijă de mine și implicit de tine. Că beau din când în când Cola și că nu-ți fac decât rău, că nu mănânc sănătos, că am mai luat o gură de bere de poftă sau am băut un pahar cu vin. Criticile au venit non-stop și astea nu au făcut decât să clatine și mai tare încrederea în mine. Timp de 4 luni de zile m-am măcinat constant. Dar toate astea s-au oprit azi, puiule.
Ai împlinit 18 săptămâni și 2 zile. Ți-am văzut inima cum bate, astăzi te-am văzut mare și frumos. M-am panicat că aveai cordonul ombilical în jurul gâtului și am întrebat medicul de 2 ori dacă ești bine. Azi ți-am văzut mânuțele și piciorușele. Ți-am văzut mutrița aia mică și am simțit o dragoste care nu se poate descrie în cuvinte. Am simțit nevoia să-ți mângâi fruntea. Am început să plâng de nepuțintă și frustrare, de dor de bunicul tău, iar tu atunci ți-ai dus mâna la față, puiule. Ți-ai dus mână la față și apoi la ochi. Azi am conștientizat că toate suferința mea ai simțit-o și tu. Nopțile în care eu nu am dormit, nu ai dormit nici tu. Nopțile în care eu am plâns, ai plâns și tu. Cu ce drept am permis eu celor din jur să te facă să suferi? Ai fost acolo tot timpul cu mine. Nu m-ai lăsat singură nicio clipă și tu ai înțeles toate greutățile. Iartă-mă, copile! Iartă-mă pentru că astăzi am conștientizat că cei mai importanți suntem noi doi. Nu gura lumii, nu criticile lor sau părerile lor.




Noi doi știm cel mai bine de ce bem acum o Cola sau o gură de bere. Timp de 3 luni de zile nu ai vrut decât apă minerală și fresh de portocale. Știi foarte bine cât iubesc cafeaua cu lapte, dar tu nici măcar mirosul nu-l suportai. Eu mâncam ciorbă o dată pe lună, dar tu ai avut grijă să mănânci aproape zilnic. Eu nu eram cu fructele, dar cu tine am stoc de mere și portocale. Toată lumea m-a blamat că mâncăm icre, dar vai! cât le mai iubești. Mai ales cu pâine prăjită și roșii cherry. Yami! Mai că m-ai duce la frigider și acum. Mă bucur că am căzut de-acord măcar la dulciuri și cartofi. Acolo nu am avut niciodată neînțelegeri. Nu trebuie să ne justificăm în fața nimănui, nici acum, nici în deciziile pe care le vei lua în viață.
Azi de ziua bunicului tău, am conștientizat cât sunt de norocoasă. Am descoperit o dragoste pe care nu ți-o pot descrie, dar îți jur că o vei simți câte zile voi avea. Te voi iubi și te voi proteja cu toată ființa mea.
Te voi apăra de tot răul din lumea asta și te voi învăța să fii OM. Te voi învăța să-ți respecți familia și soția. Să nu lovești într-o persoană, puiule, nici cu vorba, nici cu palma. Iubirea se stinge într-o clipă și durerea trece tare greu. Să pui preț pe lucrurile mici și niciodată pe cele materiale. Te va ferici o casă, dar asta nu-ți va oferi un cămin. Te va fascina o mașină scumpă cu mulți cai putere, dar ea nu-ți va călăuzii pașii pe drumul vieții. Te voi învăța să faci alegeri înțelepte și să lupți cu toată ființa ta pentru ceea ce iubești.
Te voi învăța să fii onest și să muncești pentru tot ceea ce-ți dorești. Vei fi un băiat minune! Eu și Bunicul Ticu vom avea grijă de asta!


Te iubește mama, copile! Te iubește mama!

2 comentarii: