sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Poze, pozne și prăjituri




        De două ori am fost într-un studio foto și asta acum câțiva ani nemuritori. O dată când se măritase vară-mea și ședința foto a fost, printre multe alte locuri, și într-un studio foto, iar a doua oară când o prietenă studentă la fotografie, avea nevoie de un cobai plin de tatuaje. Zis și făcut. De atunci am rămas cu ideea că un studio foto e o încăpere cu pereți albi sau negri, o umbrelă, un trepied, fotograful și aparatul.
       Ei dragii moșului, anii au trecut și lucrurile s-au mai schimbat. Am ajuns pentru a treia oară într-un studio foto și ce să vezi? Aceeași cameră alb/negru, umbrela, fotograful și aparatul foto. :))

       Îndrăgitul nostru Paul, fotograful oficial al bloggerilor din Kooperativa Iași, s-a gândit să ne facă o mică surpriză: o ședință foto cu fiecare blogger în parte.


       Zis și făcut. Programați pe zile, pe ore și la machiaj, ne-am organizat foarte bine.
Doar că de data asta a fost ceva diferit. Un studio micuț și cochet din 2 încăperi. În prima încăpere se desfășura întreaga distracție și buna dispoziție, iar în a doua încăpere obiectivul lui Paul imortaliza consecințele bunei dispoziții.
       Aș vrea să vă zic că a fost o ședință foto normală. Acum depinde ce înțelegeți voi prin normal. A fost total atipic. Știți bancul ăla cu cotul?
”Finul vrea să ajungă la naş acasă. Naşul îi explică:

- Grigorescu, 43. Când ajungi, cu cotul drept baţi 100 la interfon, intri în lift, apeşi cu cotul stâng butonul 7, o iei pe coridor la dreapta, apeşi soneria cu cotul drept şi ai ajuns!

- Bine, dar de ce trebuie să apăs butoanele cu cotul? Nu le apăs mai bine cu degetul?

- Păi, doar nu vii cu mâinile goale nu?!”


       Cam așa a fost și la noi. S-a lăsat cu poze, pozne și prăjituri. Care a venit cu sucuri, care cu prăjituri, cu bomboane și ciocolată, care cu buna dispoziție, care cu copilul. Nimeni nu a venit cu mâna goală. Și ce distracție a mai fost! În timp ce Adelina se ocupa de make-up, ca noi duduiele să arătam impecabil, celelalte dudui ce stăteau la coadă s-au pus pe distracție.


Internet: check
Youtube: check
Formația Alb și Negru: check
Un trandafir crește la firida mea: check
Buton replay: check
Buricăceală: check

       Ei bine dragilor, ”what happens at Paul, remains al Paul”. Mai multe nu pot da din casă. Apropo Paul, băiatul tău mai are sechele? :)))
        Acolo nu ai ce căuta supărat. Și dacă ești supărat, odată ce ai trecut pragul studioului, ai îngropat supărarea. Cică o poză face cât 1.000 de cuvinte? Ei bine, săracul Paul a trebuit să suporte 1.000 de cuvinte până să facă o poză. Și când te gândești că a fost un  maraton de 2 zile, de la 8 dimineața la 11 noaptea! Pffff … 







        De ce ți l-aș recomanda pe Paul? Pentru că îi place să descopere omul prin fotografie. Paul nu este fanul photoshopului, prin urmare, pozele lui te vor expune pe tine, omul. Natural și uman. Bine .... dacă vrei să te facă cu 10 kg mai slabă, să-ți dispară ridurile de pe față, sau să-ți pună silicoane, nu cred că e vreo probleme. Cere și ți se va da. Dar îți spun din start că dacă vrei așa ceva, ai greșit fotograful. Paul o să te întrebe întotdeauna cam ce așteptări ai de la ședința foto ca să știe cum să te pozeze. Dacă este nevoie, îți va spune și bancuri pentru a surprinde naturalețea râsului tău și crede-mă că are tolba plină. Este omul care nu spune niciodată NU. Acceptă orice provocare și dacă vrei să ai o ședință foto pe Everest (exagerare voită), până-ți termini tu ideea, el deja rezervă biletele de avion și pune la cale planul de bătaie. Când spui Paul, spui pasiune. De asta ți l-aș recomanda.
        

        
      Studioului este foarte greu de găsit. Doar cei cu abilități de trupe SWAT sunt  în stare să-l găsească. Prietenii știu de ce! :)))
         Ei bine, pe Paul îl găsiți pe Facebook, iar studioul lui se află la Râpa Galbenă nr. 10A, la doar 50 de metri distanță de fostul club RS, puțin mai sus de Clubul CFR. Dacă întâmpinați probleme, uitați-vă după un afiș imens ce poartă semnătura lui Paul.
Și că tot vine Crăciunul, iată și o idee grozavă pentru un cadou original.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu