luni, 24 octombrie 2016

"Tu, cel ce iubeşti vinul, nu lăsa niciodată via să sufere."

     
     Și asta fac zi de zi și an de an cei de la Bucium. Nu lasă niciodată via să sufere.     
Îmi aduc aminte că acum ceva ani am primit de la Sorin o sticlă de vin de colecție de la Bucium. Un Aligote din 1994. M-am uitat la sticla prăfuită, am scos-o frumos din cutia ei plină cu paie și mi-am imaginat istoria ei. Mi-am imaginat aceea toamnă secetoasă, mâinile bătrânilor ce strângeau strugurii, copii desculți țopăind în putina plină cu struguri, secându-i de zeamă și de viață, la propriu. Mi-am imaginat beciurile întunecate și răcoroase cu butoaie imense și pline cu vin. Mi-am imaginat sărbători și petreceri date în cinstea vinului. Atâta istorie și atâta poveste, iar eu nu aveam decât o singură dilemă: cu cine beau minunăția asta de vin? :))




     Am găsit într-un final și victima (azi cică îi zice - soțul meu - ), iar de atunci vinurile Bucium au fost salvarea noastră în orice. Aveam să mergem în vizită la prieteni dragi. Ce le luăm? Vin ”vechi” de la Bucium. E ziua lui Alin, ce-i luăm? Vin de la Bucium. Merg să cunosc socrii. Ce luăm? Ha! Vin de coleție de la Bucium! Îi îmbătăm și gata! Mă vor îndrăgi. :))



     Și uite așa ușor, ușor, vinurile Bucium au devenit parte din viața noastră și părtașe la cele mai importante momente. Acum să fim serioși! Cui nu i-ar place să bea un vin din 1958? Cui nu i-ar place să-i ofere fiului său, la majorat, un vin de aceeași vârstă cu el. Sau invers. Să-ți ofere copilul un vin din anul în care el s-a născut. Vremea puloverelor, a deodorantelor și cămășilor a apus.
     Mereu am fost lăudată pentru cadourile mele originale, deci mai pot bifa cu brio încă o idee.


     Dar să revenim la oile vinurile noastre. De ce m-am apucat tocmai acum să scriu despre vinuri în loc să le beau? Pentru că zilele trecute am fost onorată să reprezint Kooperativa2.0 Iași la Sărbătoarea Vinul Nou, un eveniment organizat de Bucium.
Marius Zănoagă, Directorul de Marketing ne-a oferit câteva informații legate de noul design al produselor Bucium, despre faptul că este singura companie din România care a creat eticheta 3D, despre investițiile cu fonduri europene, optimizarea gamei de produse, noile plantații de vie și despre cum echipa s-a mărit cu oameni tineri și entuziaști. Am aflat că exportă în Europa din 1952 și că spumantele noastre românești se găsesc pe rafturile magazinelor din SUA.


     În timp ce Dorin Onofraș, directorul general Bucium, a premiat ambasadorii care au ajutat la promovarea vinurilor pe plan local și nu numai, am avut timp să răsfoiesc și cel mai frumos proiect Bucium: Trade Presenter – book-ul vinului. O carte care va avea să stea mărturie la baza istoriei Bucium.








     Compania se dezvoltă de la an la an. 2016 a fost un an bun din toate punctele de vedere, dacă e să ținem cont că cifra de afaceri le-a crescut cu 20%, iar recolta lor a numărat cele mai bune vinuri anul acesta numărându-se soiuri de la Busuioacă de Bohotin, Fetească Albă, Neagră și Regală, până la Aligote, Muscat Ottonel, Riesling și Merlot.







      Una peste alta, eu sunt client declarat. Spumantul știu cum e, vinurile le știu, până și vinul rose a lui Bote îl știu. Totuși, oare ce gust au țuica de prune și rachiul de toscovină? /:)











0 comentarii:

Trimiteți un comentariu