vineri, 28 octombrie 2016

Hopa sus din pijamale! Se plantează copaci!


      Gata leneșilor! Știu că weekend-ul este dedicat lenevirii, moțăitului în pat la căldurică, mai un film, mai o cafea pe la 12.
      MÂINE NU! Mâine vă treziți la 7 dimineața. Moțăiți la un duș cu apă rece, vă echipați sport și ne vedem la 9 în Copou la Gaudeamus. Mâine, sâmbătă 29 octombrie 2016, însuflețim Campusul Codrescu.




             Veți participa la o acțiune grozavă  a celor de la Yonder: Green in City.

“În această sâmbătă, ne adunăm să plantăm copaci în Campusul Codrescu și vă invităm să vă alăturați! Pe scurt acesta este mesajul nostru. Prin acest proiect încercăm să reabilităm și să modernizăm spațiile verzi din Campus. Cireși sălbatici și tufe de “ploaie de aur” sunt pregătite pentru a fi plantate. Întrucât toamna este prielnică numai pentru plantare de arbori și arbuști, vom reveni la primăvară pentru a continua lucrările – să ajutăm la ecologizarea spațiului verde, plantare de gazon și alți arbuști de sezon. Credem că este de datoria noastră să contribuim la un mediu mai sănătos și plăcut pentru studenții ieșeni, viitorii noștri colegi”, ne spune Cătălin Ciobanu, Career Manager la Yonder.
       
      Este îmbucurător că mai sunt și companii care se străduiesc să repare ce alții strică. Nu dau nume. (PRIMĂRIA)
De ce să vii?
Pentru mediul încojurător în care trăiești.
Pentru că omul, cât trăiește, ar trebui să planteze măcar un copac.
Pentru a-i lăsa copilului tău o moștenire sănătoasă.
Pentru că la 80 o să te plimbi prin Copou și o să-ți vezi copacul crescut mare, frumos și vânjos. Atunci îți vei aduce aminte că ai lăsat lenea și ai făcut un gest semnificativ.


       Dacă vrei să vii, te poți înscrie aici. Dar vino și fără înscriere. O mână de ajutor în plus niciodată nu strică. Plus că abia aștept să bem un ceai împreună, să ne cunoaștem și peste ani să ne revedem cu drag la ”copacul nostru”. Plus că și bloggerii din Koopertiva 2.0 Iași vor fi prezenți. 
      
     Green in the City a apărut ca o inițiativă a echipei Yonder căreia i s-au alăturat Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII) și Plantăm Fapte Bune. Cele trei echipe reunite își propun acum să adune voluntari care să ajute la plantarea de tei și arbuști ornamentali.

       “Suntem pregătiți pentru eveniment cu plante, unelte, gustari și ceai cald. Ne propunem să avem parte de un eveniment plăcut, să ne distrăm împreună și să facem treabă bună. Mă bucură parteneriatul pe care l-am realizat cu ASII și Plantam Fapte Bune. Si cel mai tare mă încântă sentimentul că, iată, facem ceva durabil pentru comunitatea locală, împreună și pentru studenți”, a încheiat Cătălin.
       
      Singurul impediment al acțiunii este ploaia. Dacă va ploua și sâmbătă, acțiunea va fi amânată pentru week-endul următor.
       Campusul Codrescu găzduiește 2,000 de studenți cărora li se adaugă personalul campusului, a unităților administrative (Direcţia Servicii Sociale Studenţesti - D.S.S.S., Direcția de Schimburi Internaționale „Gaudeamus- Akademos”, Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră si Plasament – CIPO, Biblioteca de Litere și Biblioteca de Istorie a UAIC), precum și numeroși vizitatori. Starea spațiului verde acum lasă de dorit și necesită un refreshment serios.

sursă foto: PovesteaCasei.ro

    În cazul în care nu ați auzit de Yonder, iată câteva detalii. Este partenerul companiilor de produse software și le ajută să se concentreze asupra pieței pe care acestea le servesc, prin inovație, agilitate și predictibilitate. Yonder deservește companii de produse software din Europa de Vest de la sediile sale din România (Cluj-Napoca și Iași) și din Olanda. Yonder face parte din Total Specific Solutions Group (TSS) si Constellation Software Inc (CSI) din Canada. 

      Yonder are în prezent 260 de angajați în România, dintre care 200 în centrul de dezvoltare de la Cluj, iar 60+ la Iași.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu