marți, 24 iunie 2014

Bunele maniere la o nuntă!!


Chiar dacă ești cel mai bun prieten al mirilor, chiar dacă ești buricul pământului, chiar dacă te dai cu gel de păr, chiar dacă ai cele mai mari ”cohones” din Univers sau ești prințesa de Haur a lu’ tata, sunt câteva REGULI pe care trebuie să le respecți cu sfințenie la o nuntă.

Prin urmare:

1.     Niciodată la o nuntă nu te îmbraci în alb!

Nici tu - Casanova, nici tu - DIVO. Este o totală lipsă de respect să vii îmbrăcată cu rochie albă sau crem deschis la o nuntă. Să nu mai pomenesc de pantofii albi și floarea albă din păr. Glumești!?! Nu ești frumoasă și interesantă, ești pur și simplu penibilă!!! Valabil și pentru tine, Casanova!! Nu trening, nu adidași, nu blugi. Dacă doreau să facă nunta într-o bodegă de cartier, nu mai alegeau un restaurant! Ok? Și, Divelor, puțină decență n-a omorât pe nimeni! 



2.     Nu se întârzie la o nuntă!

Dacă mirii te-au anunțat că nunta începe la ora 20.00, tu de ce ajungi la ora 22? Sau tu mergi pe premiza că VIP-urile nu întârzie, se lasă așteptate?! Dooohhhh! ... Cool man! NOT!! Te-ai gândit vreodată că nunta stă în loc tocmai din cauza unor deștepți ca tine care sunt prea importanți să ajungă la timp? Te-ai gândit că poate mirii nu pot deschide nunta, așteptând să se adune lumea pentru a putea dansa valsul și implicit a se putea servi mâncarea? Ai idee câți nuntași au venit la timp la nuntă, dar au stat 2-3 ore până să le fie servită gustarea rece, tocmai din cauza unor deștepți ca tine? Data viitoare când mai primești o invitație la nuntă, cască ochii la oră și FII PREZENT LA TIMP!!

3.     Nu bei până cazi sub masă!

Ok! Am înțeles! Ești cool când ești amețit. Ești mai tupeist! Știi ce cool ești când te cară prietenii tăi pe brațe afară din restaurant? Sau ce cool ești când prietena/nevasta nu se mai ridică de la masă de rușine? Să-ți mai spun ce cool ești când iei boscheții în brațe și vomiți? Man, ești visul oricărei femei când ești așa cool!


4.     Mireasa de fură maxim o oră!

MAXIM, am zis!! Este una dintre cele mai importante seri din viața ei! Ai impresia că vrea să stea 2-3 ore cu gașca în loc să se bucure de momentele ei alături de proaspătul soț? Și nu o mai duce în cluburi! Atât de demodată și învechită e ideea asta încât le plâng de milă mireselor! Și nici prin cap să nu-ți treacă să o duci la altă nuntă!! COME ON!!! Ce ai să faci dacă mirii de la cealaltă nuntă nu doresc să o primească? Cine suportă umilința momentului? Tu sau mireasa? Așa ca luați și mai gândiți nițel înainte să realizați „Răpirea din Serai” pentru o sticlă de Vodkă umplută cu apă. Asta dacă mirele este deștept!

5.     Nu pleci cu sticlele de băutură din restaurant!

Ok! Te înțeleg și aici! Ești muncitor necalificat într-o uzină, salariul tău este de 500 de lei și abia ți-ai permis să mergi la nunta asta. Ok! În cazul ăsta te înțeleg! Ai pus 250 de lei în plic tu și soția și este MUSAI să-ți recuperezi investiția! Nevasta a primit instrucțiuni clare acasă: geantă mare și pungi multe.

-         „Ce fă!! Ești proastă?! Cum să-ți iei poșetuța aia ca să fii cochetă? Unde băgăm băutura? Termină-te cu prostiile și ia plasa cu care mergem la piață. Cine crezi că se uită la tine?


6.     Nu pleci cu mâncarea de pe masă, pusă în pungi sau în șervețele!

Da, da! Știm! Ai câine acasă! Toți aveți. Nu-i o rușine să ceri mâncarea la pachet. Este în schimb o rușine să scoți punga din plasă și să VERȘI, la propriu, mâncarea. Și NUUUU!! Dumnezeule, NU! Nu lași punga sub masă ca să calce alții pe ea.

7.     Nu te apuca de dedicații!

Bine, hai fie! Le poți dedica o melodie mirilor. Ceva elegant, cu bun gust, o melodie din copilăria lor. Dar dacă te-ai apucat să mituiești formația să-ți cânte manele pentru tine și Lenuța care ”ie” corasonul și soarele tău, care ți-a adus inima la călcâie, atunci ....

8.     Nu bagi mirii cu nasul în tort!

N-am uitat! Ești cool. Eu am scris No.3. Stai chill. Totuși, de ce ții morțiș să-l bagi pe ginerică cu nasul în tort? Sau și mai și, mireasa! Păi ai tu habar cât a costat machiajul? Ce ai, frate? A fost prima lui noapte de amor și trebuie sărbătorită? Este o nuntă, nu o întrunire a alcoolicilor anonimi! Lasă-i în pace! Dacă le mai murdărești și hainele ai făcut o treabă de toată isprava. Da, da! Știu! Ești cool! ;)


9.     Nu faci figuri pentru că te-a pus la masă cu unul pe care nu-l suporți!

Dacă nu știai, cel mai greu lucru din organizarea unei nunți este să așezi invitații la masă. Crede-mă pe cuvânt. Dacă te-au pus la masă cu Ghiță, este pentru că aia a fost soluția finală știind că asta o să provoace replica uraganului Katrina. Din respect pentru miri, lasă figurile de genul acesta și unde te așează, STAI ACOLO!!! Ei știu foarte bine că tu nu-l suporți pe Ghiță, dar la fel de bine știu că ceilalți 199 de nuntați nu te suportă pe tine. DECI??!? Din 2 rele, au ales răul cel mai mic.

10.   Nu te lua la ceartă cu ceilalți invitați!

Știm că ești cool și ai cohones. Însă sunt în dilemă dacă și singurul tău neuron este de aceeași părere. Să nu te iei la bătaie la o nuntă ține de respect, educație și bun simț.



6 comentarii:

  1. hahahaha.Nu se respecta nimic de aici la nunta la romani:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Lipseste una... "Nu pleca de la nunta odata cu gunoiul. Vii la nunta, stai cat stai, dar mai pleci si acasa..."

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-ai gandit vreodata ca daca toti cei 200 de invitati ar veni la ora 20.00 exact ca in invitatie, s-ar face coloana de masini si de persoane pe 1 km? :)) in rest no coment :D

    RăspundețiȘtergere