sâmbătă, 9 noiembrie 2019

La canto cu el!!!


Când vine vorba de telenovele, eu și maică-mea suntem mai ceva ca acele casnice declarate. Lunea de la 20.30 avem Vlad pe ProTv, miercurea și joia este literă de lege – Sacrificul pe Antenă.
Și cum ne organizăm noi frumos, ba cu un chips, ba popcorn, ba fistic și începe filmul, intră fiu-miu în transă. Băi! Știți cum sunt animalele de pradă care simt imediat frica victimei? Așa e feciorașul meu! Când îți e lumea mai dragă și scena cea mai cea, replica cea mai savuroasă, colegul își începe numărul! Ia un creion pe post de microfon, sau orice are la îndemână, și se apucă de urlat, aaaaa, pardon, de cântat. Și nu așa, frate! Cu talent, cu mișcări scenice, cu interacțiune cu publicul, adică cu mine și mama!



Să încerci să-l oprești?!?! Ferească! Dacă la actul artistic participă toți vecinii fără voia lor, încercă să-l oprești și participă tot cartierul!
Ce mă amuză cel mai copios este că el cântă cu atâta pasiune și are niște mișcări scenice, de și maneliștii ar fi geloși pe el. Au aflat și alții de pasiunea lui și iaca așa se face că a primit cadou un microfon la aniversarea lui de 2 ani. Roz!




Și azi așa, mâine tot așa, până când am luat chiar în serios să îl înscriu la cursuri de canto. Și cum o mamă pleacă la război bine pregătită, iată-mă  căutând instructori de canto pentru micul meu argint viu.  
Din click în click am ajuns la Ira Sacenco. Iraaaa! Cum de nu mi-am adus aminte imediat de Ira!! Moldoveanca ”jet pi jet”, adică de peste Prut, nu numai că este frumoasă și talentată, dar este și o ”nebună” incurabilă, care vorbește exact pe limba mea. Deci clar este profesoara perfectă pentru fiul meu care va face canto peste vreo … 2 ani. :))))))

De ce am rezonat așa de bine cu Ira? Pentru că este una dintre solistele trupei SoundCheck, o gașcă faină și plină de viață care face show peste tot pe unde merge.



I-am cerut informații despre ce presupun aceste cursuri de canto, ocazie cu care am aflat că Ira este absolventă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte plastice de la Chișinău și masteranda Universității de Arte George Enescu din Iași. Predă încă de când era la Chișinău, întrucât a lucrat la o școală de arte ca și profesor de pian încă din anul II de facultate.




Ce mi s-a părut super fain este că Ira are cursanți și copii de 4 ani, o răbdare de fier și știe cum să ”modeleze” copilul. Doar nu mă puteam încrede în vorbe! A trebuit să văd cu ochii mei.
Organizează concerte live și chiar la finele lunii acestea va avea loc a doua ediție “ Live o’clock” și al cincilea la număr în cadrul proiectului Ira Sacenco Music Workshop. Vor cânta cursanții clasei de canto acompaniați de instrumentiști profesioniști. Detalii găsiți AICI. 


Elevii care vor susține concertul au vârste cuprinde între 14 și 36 ani, deci nu e niciodată prea târziu să te apuci de ce-ți place.
Pentru cei care vor dori să vină la spectacol, acesta va avea loc la Oxford Pub, iar biletul este de 30 RON. Dacă-l ratați pe acesta, mai urmează unul în ianuarie.
Pe lângă concertele live, proiectul Ira Sacenco Music Workshop. organizează recitaluri vocale și instrumentale (câte două pe an), plus ca și tradiție în luna Martie, o seara de muzică românească la pian și voce oferită exclusiv mamelor cursanților la canto, concertul fiind intitulat “O seara pentru mame”.
Eu deja am discutat cu Ira și i-am arătat vreo 2 filmulețe cu ”Vijelie” al meu. Zice că peste 2 ani este numai bun de frământat și scos din el un solist excepțional.


          Și cum formațiile și sălile de nuntă se iau cu 2 ani înainte, vă las numărul de telefon mai jos pentru cei care vor un artist dedicat la evenimente. :D










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu