joi, 21 noiembrie 2019

Generația Partikip


Umblă vorba prin târg că sunt mai acidă așa de felul meu, mai ales când mă irită ceva. Băi, frate!! Când văd câta prostie este pe metrul pătrat pe rețelele de socializare, urlu!
Care ai fost, mă, la grădina zoologică și ai uitat să închizi ușa?  Au scăpat toate specimenele, că de sărit gardul slabe șanse cu ”tineretul” din ziua de azi. Accesul la ”libera exprimare” în online, pe mine una mă termină cu zile. Mă dor ochii în fiecare zi când deschid Facebook-ul și văd ce se comentează și mai ales cum se comentează la diferite postări. Pe lângă faptul că unii n-au nicio treabă cu limba română, nesimțirea este crasă!
Hai să vă explic că deja simt vreo 2 că se uită cruciș.
De-a lungul !!!!ANILOR!!!! am fost nevoită prin natura joburilor pe care le-am avut să fac și angajări. Primul pas spre a-mi găsi echipa a fost, bineînțeles, să optez pentru anunțurile de angajare pe diferite platforme: la ziar, la firme specializate de recrutare, fie în online pe grupurile de profil și ”OFCORS” pe Facebook. Și să te ții ”frățiuer”.
Dai și tu frumos ca tot omul anunțul:
”Firma X angajează personal pentru postul Y. Salariu X , program de lucru Y. Detalii la numărul de telefon Z.”
Și începe apocalipsa!! Știți rațele alea care se apucă una de măcănit și după ea începe turma? 



Și încep comentariile care te lovesc unul câte unul în moalele capului:
Detalii
Detalii
Detalii
Up
Partikip
Interesată
Detalii
Detalii
Detalii
Și eu sunt curioasă
Detalii
Detalii
Detalii





Dacă te mănâncă să le răspunzi: ”Vă rugăm să sunați la numărul afișat pentru detalii”, tot tu ți-o iei peste nas: ”Dar ce doamnă, vă e lene să scrieți aici?” După care urmează alte 20 de comentarii cu ”Detalii”. Ba mai mult, îți dau mesaje în privat, dar să sune la telefon, ptiu! ferească!!!





M-am mai răzvrătit eu o dată și am luat ”apărarea” unui coleg de breaslă. Pfooooaaaaaiii! Mare greșeală! Când m-a luat la ture o dUamnă trecută lejer de 60 de ani, nu m-a mai spălat nici apa Dunării. Apoi cred că a fost curioasă ce hram port și s-o fi uitat pe Fb-ul meu, că și-a șters la scurt timp comentariul, și-a cerut scuze în privat, dar m-a și blocat.
Mamaie, eu îți plătesc pensia!







Poate că sunt de modă veche, poate am pretenția la un minim de bun simț și decență, poate că sunt exagerată, dar pe cuvânt de cercetaș că generațiile astea se tâmpesc pe zi ce trece.
Dacă te-ai regăsit printre rândurile de mai sus, dă-i drumul în ceapa ta la școală și învață limba română, lasă Facebook-ul, învață lucrurile elementare de bun simț și pune naibii mâna pe telefonul ăla și sună când ai nevoie de detalii. O să ajungeți în scurt timp o generație de retardați, inculți, puturoși și incompetenți.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu