marți, 5 aprilie 2016

ACUTICA - Mereu sunt pe mâini bune

         Pe Oana și Dudu i-am cunoscut prin intermediul lui Andrei Bălan. Îi știam din vedere și din auzite. Au mai semnat condica de prezență pe la petrecerile de la Popas Păcurari, dar nu prea am avut contact direct cu ei . Într-o seară, în schimb, ne-am reîntâlnit cu toții în Hunter's Pub.
          Simpli, puși pe șotii și cu glume în program non-stop. Discutând despre una și alta am aflat că dețin un salon de înfrumusețare: ACUTICA. Știam și nu prea de el. De Dudu mai auzisem de la prieteni că ar fi un specialist cum rar găsești prin saloanele de coafură, dar de teorie eram sătulă. Oana, sau Elena cum o mai strigă prietenii, se ocupă de make-up și se perfecționează ori de câte ori are ocazia în tainele machiajului, menționând că ”Omul cât trăiește nu încetează să învețe.”


         Seara a fost frumoasă și s-a terminat cu promisiunea că o să le trec și eu pragul salonului în zilele ce vor urma.
         Zis și făcut.
         Mi-am luat soțul de-o ”cracă” și am zis că-i timpul să ne facem ”gheli și răchitori”. Greu mi-am convins soțul, mai ales că el era abonat la o altă frizerie de ”fițe”. Cică aduce 7 ani de ghinion să-ți schimbi frizerul. :))))) Dar ce nu face el de dragul meu ...
        Am ajuns la salon. Floare la ureche. Au un sfert din pasajul de la Hala Centrală. Era chiar imposibil să nu-l găsești.
        Am fost întimpinați numai cu zâmbete și cu o căldură cum rar găsești pe la astfel de saloane. Nu a trebuit să mă duc eu să trag vreo duduie de mânecă și să fiu băgată în seamă. O domnișoară super drăguță de la Recepție m-a întâmpinat și m-a îndrumat către persoana la care avem programare. Nimeni altul decât Dudu.



            Soțul meu a ajuns pe mâinile Aurei.
            Și de aici a început dezmățul.

            A trecut mai bine de un an. Așa mult ne-au plăcut rezultate încât am rămas clienți fideli, optând pentru serviciile lor chiar și în cele mai importante momente din viața noastră.
           Eu am ajuns pe rând la fiecare dintre membrii echipei Acutica. De pe mâna Alinei, îmi crește părul fantastic de repede. De coafuri nu mai zic nimic! 




Bogdan face niște împleturi extraordinare. 


         Geo îmi nimerește întotdeuna culoarea părului când mă apucă piticii și vreau din brunetă să devin roșcată sau blondă, iar buclele făcute de Andreea sunt mereu perfecte.
Larisa și Alexandra, fetele de la Recepție care zâmbesc non-stop, fac o cafea extraordinară, Găbița de la Cosmetică te face să uiți de durere când vine vorba de epilat pentru că are mâini super ușoare, iar Ergi știe să-mi întinerească tenul mereu.  








           Elena Oana se mândrește cu zeci de mirese ce au avut un machiaj impecabil în ziua nunții, iar eu mă mândresc că am avut de unde fura câteva trucuri în timp ce Elena mă machia pentru diferite evenimente.










           Soțul meu își lasă mereu părul să crească pentru a vedea ce freză nouă îi mai poate face Any, iar la masajele capilare realizate de Aura, nu o dată a adormit pe scaun. Domnilor, dacă vreți frizerițe în adevăratul sens al cuvântului, ACUTICA scrie pe voi!
Regula de aur a salonului? Un lucru pe care am pus mare accent: niciodată nu te tund sau nu te coafează fără să te spele pe cap înainte.



       După un an de zile mi-am câștigat statutul de om ”al casei” și mi-am permis să discut altfel cu Dudu. Așa am aflat începuturile.

Tot timpul mi-am dorit să am o meserie de viitor, care sa îmi placă și din care să trăiesc. Pare cam imposibil, dar se pare că de când m-am regăsit în meseria de coafor, aceste dorințe au devenit realitate. Nu am cochetat niciodată în copilărie cu aceasta meserie. Întâmplarea a făcut ca să trebuiască să mă întrețin singur și ziarul să fie cu multe anunțuri cu angajări coafori. Mi-am încercat norocul într-un salon unde pe moment am fost dezamăgit de replica primită: "Îți trebuie zeci de ani de practică pentru a ȘTI această meserie". Acest lucru nu a făcut decât să mă facă să îmi doresc mai mult să o practic”, mi-a povestit Dudu.


      Dupa cursurile făcute la o școala, unde nu a învățat decât să pună bigudiuri, a urmat o perioadă de sacrificii și multă muncă răsplătită într-un final.
”Am fost primit la salonul Sei Bella pentru a face practica. Le mulțumesc șefelor de acolo pentru oportunitate și pentru șansă. De acolo a început cariera mea. Am reușit sa merg la mai toate seminariile Londa Professional care aveau loc în diferite orașe ale țării, iar acest lucru a fost posibil datorită lui Nicu Pintea. Am avut ce învăța de la Iulian și Mihaela care au fost inițiatorii și cei care mi-au dat multă încredere în mine și în ceea ce fac. Doamna Lili a fost mentorul meu la Sei Bella și m-a ajutat să "fur" de la ea tot ce știa. Pornid la drum cu dorința de a fi pe scenă, de a învață și pe alții ce știu și de a avea propriul salon, am reușit și acest ultim lucru”, a continuat Dudu firul poveștii în timp ce-mi vopsea părul.


L-am întrebat de unde vine numele ACUTICA și cum a luat naștere salonul.
”Acutica a apărut în urma unor circumstanțe despre care nu vreau să vorbesc. Știu că există o mare curiozitate de la ce vine numele. A plecat de la romanizarea verbului "to cut" și apoi să aflu că are legătură și cu porecla bunicilor mei "cutica". Așa s-a născut numele”, îmi spune cu zâmbind Dudu.







        Este mulțumit unde a ajuns, dar este doar începutul. Își dorește o echipă cât mai mare de coafori și să crească gradul de respect din partea clienților, față de cei ce fac această meserie.
”Vreau să reușesc să fac cât mai mulți coafori să aibă grijă de părul clientului. Nu să facă această artă ca pe o meserie de *fabrica*”, a adăugat acesta.








          În timp ce-mi așeza ultimele șuvițe, îl întreb sec cum stă la capitolele ”gura lumii” și concurență. Răspunsul a venit la fel de sec:
”Să nu arăți ceea ce știi să faci este considerat egoism. Să arăți ceea ce știi să faci este laudă. Așa că ...”

Celor cărora le-am stârnit curiozitatea, vă comunic că salonul îl găsiți în Pasajul de Hala Centrală.






Echipa Acutica este este format din:

Dudu - Coafor,
Bogdan - Coafor,
Georgiana - Coafor,
Alina - Coafor,
Andreea - Coafor,
Aura - Frizerie ,
Any - Frizerie,
Oana Elena - Make-up,
Gabi - Cosmetică,
Ergi - Cosmetică,
Larisa - Recepție ,
Alexandra -Recepție,
și este în continuă crește. Așa că dacă vrei să faci parte dintr-o familie veselă, unită și doar de profesioniști, ești liber să-ți lași CV-ul la ei. Pentru toți ceilalți, apelați cu încredere numărul de PROGRAMĂRI: 0741.742.743



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu