marți, 5 martie 2019

#FărăTelefon



Am fost crescută cu principii bine înrădăcinate, să am mereu cei 7 ani de acasă (cu cine merită), să nu uit niciodată de unde am plecat și să-mi respect familia.
Când eram copii, în fiecare weekend, mai ales duminica luam masa în familie. Dacă toată săptămâna mâncam care cum apucam și ne ținea mama numai în tocănițe și ciorbe, ei bine duminica friptura și pireul sau cartofii prăjiți erau festinul nostru culinar. Iar de sărbători era "literă de lege" să ne adunăm în casa părintească, indiferent prin ce colț al lumii eram.  De sărbători trebuia să venim ACASĂ.
Deși viața ne-a ținut despărțit ani la rând, fiind plecați fie în alte țări sau alte orașe, ușor ușor am "reînviat" tradiția mesei de duminică în familie. Așa se face că și zilele trecute ne-am adunat cu toții din nou. Cu niște coaste delicioase de la Meat Concept și cartofi copți făcuți după o rețetă dictată de Scărlatescu jr (n.r. - fiul meu de 1 an și 5 luni care toată ziua stă cu nasul în blide) prânzul, care s-a transformat și în cină, a fost grozav. Am râs de ne-au auzit oamenii din stradă, am povestit o grămadă de peripeții din copilărie, ne-am bătut pe desert și ne-am minunat de năstrușniciile copiilor noștri. A fost o masă în familie exact ca în copilărie.

Sursă foto: Mihai M./Facebook

Când s-a făcut noapte și s-a spart gașca, am realizat un lucru căruia nu-i dădusem importanță până atunci: nimeni, dar absolut nimeni nu a vorbit la telefon și nu a verificat rețelele de socializare, singurele momente în care am folosit telefoanele fiind cele în care am arătat sau făcut poze celor mici. A fost o zi grozavă în care am fost noi, familia. De atunci i-am spus mamei că nu mai vreau să avem telefoanele în preajmă când ne bem cafeaua dimineață sau când stăm la masă. Vreau să fie o regulă de aur în casă și să o respectăm cu regularitate. Mama a râs de mine, mai ales că natura meseriei mele este să am în permanență telefonul cu mine și să răspund imediat.
A trecut mai bine de o săptămână de la implementarea ei și deși am mai trișat cu "doar un pic, e urgent să răspund la mesajul ăsta", ne bucurăm altfel de momentele noastre simple. Deși telefonul vibrează, mâncăm în tihnă fără a sări repede să vedem cine sună și să răspundem, suntem mai atente, conștientizăm altfel lumea și oamenii din jurul nostru, iar cel mai important lucru este că trăim OFFLINE.

Sursă foto: fb/the idealist

Așa că, dacă și tu ești dependent de telefon, exact cum am fost și eu, ia o mică pauză. Pune-l pe vibrații, du-l în altă cameră când stai la masă cu cei dragi și (o glumă populară pe net) ai să vezi că sunt oameni chiar faini. 😂😂

#FărăTelefon 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu